معرفی خدمات ایران

معرفی بهترین مراکز خدماتی ایران خدمات پزشکی، حقوقی، ساختمان و تعمیرات...

معرفی خدمات ایران

معرفی بهترین مراکز خدماتی ایران خدمات پزشکی، حقوقی، ساختمان و تعمیرات...

آشنایی با اتصالات درزدار

اتصالات درزدار به اتصالاتی گفته می شود که در فرآیند تولید آن ها از لوله ی درزدار استفاده می‌ کنند. این نوع از اتصالات نقطه ی مقابل اتصالاتِ مانیسمان یا بدون درز می باشند. لوله های درزدار در پروسه ی تولید اتصالات درزدار در اندازه های مختلف برش داده می شوند و با توجه به نوع اتصال در حال تولید هر یک از آن ها به روش خاص خود تولید خواهند شد.

مزیت ها و معایب اتصالاتِ درز دار:

مهم ترین خصوصیتی که در این نوع اتصالات وجود دارد خط جوش می باشد‌‌. و می توان این موضوع را جزو نقاط ضعف اتصالاتِ درز دار به حساب آورد. زیرا درز جوش باعث ایجاد تنش و مشکلات مختلف خواهد شد و ممکن است که در اثر فشار بالای سیالات یا دمای بالا دچار ترک و شکستگی شود.
نقطه ی عطف و مزیت مهم این نوع از اتصالات ضخامت ورق آن می باشد. که این ضخامت نسبت به سایر اتصالاتِ جوشی سبک تر است. در نتیجه ماشین آلات و تجهیزاتی که در آن ها از اتصالاتِ درزدار استفاده شده است به مراتب نسبت به سایر ماشین آلات و تجهیزات ارزان تر می باشند. و مقرون به صرفه هستند.
به طور کلی روش تولید اتصالاتِ درز دار، متریال آن ها، ضخامت ورق، تجهیزات تولیدی و غیره همگی دست به دست هم داده اند که قیمت اتصالاتِ درز دار نسبت به اتصالات بدون درز ارزان تر باشد. به علت دارا بودن درز جوش از این اتصالات در خطوط لوله ای که فشار و دما پایین می باشد و حساسیت زیادی وجود ندارد استفاده می کنند. معمولاً از اتصالات درزدار می توان در لوله کشی آب و گاز خانگی و ساختمانی بهره برد.

انواعِ مختلفِ اتصالاتِ درز دار:

اتصالاتِ درز دار مانند اتصالاتِ بدون درز و مانیسمان، دارای انواع بسیار زیادی می باشند که هر یک از این انواع برای کاربرد های مختلف و متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند که آشنایی با آن ها خالی از لطف نمی باشد.

زانویی درزدار:

زانو های درزدار در دو نوع مختلف ۹۰ درجه و ۴۵ درجه تولید می‌ شوند. از زانو های ۹۰ درجه برای تغییر مسیر جریان به اندازه ی ۹۰ درجه استفاده می‌ کنند. و زانوی ۴۵ درجه نیز وظیفه ی تغییر در مسیر جریان به اندازه ۴۵ درجه را دارد.

سه راهی درزدار:

سِه راهی های درزدار به طور کل در لوله کشی های گاز شهری که فشار پایینی در آن ها وجود دارد استفاده می‌ شوند. و می‌ توان از آن ها برای انشعاب گیری در خطوط لوله بهره برد. سه راهی های درزدار به روش هیدرو فرمینگ ساخته می‌ شوند. و دو نوع مساوی و تبدیلی دارند. در مدل سه راه جوشی مساوی هر سه شاخه ی آن قطر مساوی دارند اما در سه راهی تبدیلی قطر شاخه ی انعشاب، از قطر تنه ی اصلی کم تر می باشد.

تبدیل درزدار:

برای انجام تغییر در اندازه ی لوله کشی و اتصال دو لوله با اندازه های مختلف از تبدیل درزدار استفاده می‌ کنند. این قطعه در میان اتصالات درزدار جزو پر کاربرد ترین قطعات به حساب می آید. وقتی که لازم باشد در قسمتی از خط لوله، قطر لوله ای کوچک تر و بزرگ تر شود از آن بهره می برند. تبدیل ها دارای نوع هم مرکز و غیر هم مرکز می باشند که می توان با توجه به موقعیت و نیاز، از هر یک از آن ها بهره برد.

کپ درزدار:

کپ های درزار در دو نوع مختلف کپ درزدار گود و کپ درزدار تخت تولید می شوند. و از آن ها برای کور کردن و یا مسدود کردن خطوط لوله استفاده می شود. که در انتهای مسیر لوله جوش داده خواهند شد. کپ های جوشی از لحاظ ضخامت دارای انواع مختلفی می باشند و افراد می توانند بر اساس ضخامت لوله ی مورد نظر، مناسب ترین ضخامت از کپ جوشی را خریداری کنند.

سایر مشخصات اتصالاتِ جوشی درز دار:

این نوع از اتصالات در شرایط مختلف آب و هوایی قابل استفاده هستند و از این نظر دارای محدودیت خاصی نمی باشند. سرعت این قطعات نیز در انجام کار بسیار بالا است. یکی از مهم ترین ویژگی‌ های اتصالات درزدار این است که تعویض آن ها بسیار آسان می باشد و در صورت دیدن آسیب یا صدمه می توان به راحتی آن ها را تعویض یا تعمیر کرد و هزینه تعویض و تعمیر آن ها نیز بسیار پایین است. قیمت این نوع اتصالات، نسبت به سایر اتصالاتِ موجود در بازار مناسب تر است. ممکن است که به علت وجود جای جوش روی سطح این قطعات مقاومت کم تری در برابر فشار و دمای بالا داشته باشند.

اما با همه ی این اوصاف نمی توان کاربرد و نقش کلیدی اتصالات درزدار را در لوله کشی و صنعت های مختلف نا دیده گرفت. و باید گفت که این نوع از اتصالات، در انواع صنعت ها نقشی مهم و پر رنگ ایفا می کنند.

آشنایی با شیرآلات کروم

شیرآلات جزو ابزار پر کاربرد در منازل می باشند که در آشپزخانه و سرویس های بهداشتی از آن ها استفاده می‌ شود و معمولاً هر یک از آن ها دارای رنگ های مختلفی هستند. که این رنگ ها شامل طلایی، سفید، کروم و غیره است. افراد می توانند بر اساس سلیقه ی خود و بر اساس دکوراسیونی که در آشپزخانه و منزل آنها حاکم است مناسب ترین رنگ شیرآلات خود را انتخاب کنند. یکی از پرطرفدار ترین رنگ ها در میان شیرآلات کروم می باشد اگر قصد انتخاب شیرآلات کروم را دارید باید قبل از آن به آشنایی با شیرآلات کروم بپردازید. تا بتوانید اطلاعات کامل در این باره کسب کنید و پس از شناخت کامل مناسب ترین شیرآلات را برای منزل خود انتخاب کنید. به طور کلی کروم جزو یکی از رایج ترین انواع آبکاری می باشد و تقریباً رنگی میان خاکستری و نقره ای براق دارد. 

برای تولید فولاد ضد زنگ از کروم به عنوان یک ماده اصلی استفاده می‌ کنند تا فولاد در برابر خوردگی و رطوبت مقاوم شود.

فلز کروم خاصیت جلا پذیری فوق العاده بالایی دارد و علاوه بر این در مقابل کدر شدن نیز مقاومت بالایی از خود نشان می دهد. در نتیجه جزو انتخاب های بسیار مناسب برای شیرآلات آشپزخانه به حساب می‌ آید. زیرا هیچ کس دوست ندارد که در اثر گذر زمان شیرآلات آشپزخانه اش کدر شود‌.

معمولاً برای تولید شیرآلات بهداشتی با آبکاری کروم لایه بسیار نازکی از کروم، که سایزی برابر با یک میکرون دارد بر روی لایه ی آبکاری نیکل نشانده می شود‌ تا مقاومت شیر آب در برابر خوردگی افزایش پیدا کند و علاوه بر این جلوه ای بسیار زیبا پیدا کند و براق و درخشان ‌شود.

ماوی هام فروش شیرآلات را با بهترین قیمت انجام می دهد با ما تماس بگیرید.

آشنایی با شیرآلات کروم

تفاوت اصلی کروم و استیل:

مهمترین تفاوتی که کروم و استیل دارند، میزان برق و جلای آن ها می باشد. اگر شما قصد آشنایی با شیرآلات کروم را دارید باید حتماً تفاوت میان کروم و استیل را متوجه شوید و نسبت به آن آگاهی داشته باشید.

رنگ کروم و استیل در ظاهر بسیار به یکدیگر شبیه می باشند، اما تفاوت عمده و مهمی که میان آن ها وجود دارد این است که کروم براق است و استیل جلوه ای کاملا مات دارد.

این که آبکاری کروم بهتر است یا استیل کاملا به سلیقه ی شما برمی گردد و شما باید متناسب با دکوراسیون و سلیقه ی خود میان شیرآلات کروم و استیل انتخابی مناسب داشته باشید. هر دوی این رنگ ها خنثی هستند و معمولا با اکثر دکوراسیون ها سازگاری پیدا می کنند. آبکاری کروم به روش نیکل کروم و آبکاری استیل به روش PVD انجام می شود و فراموش نکنید که آبکاری به رنگ کروم ممکن است که گاهی اوقات به روش PVD انجام شود.

آبکاری کروم چیست؟

کروم در سال ۱۷۹۸ میلادی کشف شد و در واقع جزو خانواده فلزات به حساب می‌ آید و یک فلز سخت و شکننده به رنگ خاکستری – نقره‌ای است‌.

این فلز در برابر گاز ها و مواد قلیایی و نمک ها مقاومت بسیار خوبی دارد اما اسید سولفوریک و اسید کلریدریک و سایر اسید‌ های هالوژن دار بر روی کروم اثر منفی می‌ گذارد. معمولاً از کروم برای براق شدن و مقاوم شدن برخی از فلزات در برابر خوردگی و زنگ زدن استفاده می‌ کنند و روی فلزات را با لایه ی نازکی از کروم می پوشانند.

قدرت انعکاس یک سطح کروم کاری شده حدود ۵۶ درصد می‌باشد و آبکاری کروم تا ۶۵ درجه ی سانتیگراد مقاوم است و هرگز کدر نمی شود. در نتیجه می توانید شیرآلات کروم را برای آشپزخانه ی خود یا سرویس های بهداشتی تهیه کنید.

آشنایی با شیرآلات کروم و ویژگی های استثنایی این نوع شیرآلات باعث می شود که دیگر به سایر شکست شیرآلات موجود در بازار فکر نکنید. زیرا شیرآلات کروم کاملا مقاوم هستند و دوام و طول عمر بالایی دارند و تا سالیان طولانی قابل استفاده می باشند. بدون اینکه کوچکترین تغییری در ظاهر آن ها پدید بیاید و یا دچار خوردگی زنگ زدگی و کدر شدن شوند. و از آن جایی که شیرآلات به صورت دائمی در مجاورت با رطوبت قرار دارند از این نظر باید کاملا مقاوم و ضد زنگ باشند که این ویژگی در شیرآلات کروم به صورت کامل یافت می شود. تمام این عوامل دست به دست هم می‌ دهند و سبب می‌ شوند که افراد پس از آشنایی با شیرآلات کروم اشتیاق زیادی به خرید آن ها داشته باشند.

مزایا و معایب آبکاری و آشنایی با شیرآلات کروم

در امر آشنایی با شیرآلات کروم بهتر است که با معایب و مزایای این نوع شیرآلات نیز آشنا شوید. از آن جایی که آبکاری کروم روی فلز نیکل انجام می شود باید بگوییم که مقاومت فلز نیکل به خودی خود، پایین می باشد و وقتی که پوشش کروم روی آن قرار می گیرد مقاومت فلز نیکل افزایش پیدا خواهد کرد و در برابر انواع خوردگی، ضربه، خط و خش و زنگ زدگی دچار آسیب نخواهد شد. و از این مهم ترین مزیت شیرآلات کروم به حساب می آید.

ضمن این که شیرآلات کروم در برابر افزایش دمای آب نیز واکنش منفی از خود نشان نمی دهند و دچار هیچ آسیبی نخواهند شد.

در مقابل، با ورود فصل زمستان و سرد شدن هوا باز هم شیر های کروم مقاومت بالایی دارند. و به طور کل می توانیم بگوییم که در برابر تغییرات جوی و آب و هوایی و کم و زیاد شدن بیش از اندازه درجه آب هیچ تغییری در ظاهر آن ها به وجود نخواهد آمد.

 اما اگر بخواهیم به معایب این نوع شیرآلات بپردازیم باید به قیمت نسبتاً بالای آن ها در مقایسه با دیگر شیرآلات اشاره کنیم البته این قیمت بالا به علت کیفیت بالای این نوع شیرآلات نیز می باشد. و می توان گفت که ارزش خرید را دارا می باشد. در نتیجه اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به دنبال یافتن بهترین شیرآلات برای منزل خود می باشید پیشنهاد ما به شما خرید شیرآلات قهرمان رنگ کروم است. زیرا آشنایی با شیرآلات کروم و خرید آن ها می‌تواند باعث شود که تا سالیان طولانی از خرید و حتی تعمیر شیرآلات در امان باشید. زیرا این نوع شیرآلات ماندگاری و طول عمر بالایی دارند.

نمایندگی فیلتر المنت زندر

یکی از مهمترین شرکت هایی که همیشه بهترین محصولات را برای انواع تجهیزات اعم از کمپرسورهای هوای فشرده طراحی و تولید می کند، برند المنت زندر می باشد. این شرکت تولید کننده سال ها تلاش کرده تا به طراحی بهترین ها پرداخته است. از مهمترین محصولات آن می توان به انواع فیلترها اشاره کرد که در این برند تولید و در نمایندگی فیلتر المنت زندر عرضه می شوند.

درباره برند المنت زندر

برند المنت زندر از دسته برندهای تولید کننده مطرح و شناخته شده ای است که سال ها پیش فعالیت چشمگیری را در عرصه تولید انواع محصولات هوای فشرده آغاز کرد. این برند با تولید مخازن هوای فشرده، مونتاژ و ساخت کمپرسورهای پیستونی، توانست نیاز مصرف کنندگان را به این محصول در صنایع تامین کند. علاوه بر آن این برند هدف خود را توسعه بازار به کشورهای آسیایی و اروپایی قرار داده است و با ایجاد تکنولوژی های جدید و گسترش آن ها به سایر کشورها قصد دارد همیشه بهترین ها را عرضه کند. المنت زندر با توسعه بهره گیری از تکنولوژی های سبز، و مشارکت در فعالیت های اجتماعی کشور، به نوعی در ساخت و تولید این دسته از محصولات هوای فشرده مورد محبوبیت بازاریان قرار گرفته است.

بنابراین می توانید انواع این محصولات را اعم از فیلتر کمپرسورهای باد، از نمایندگی فیلتر المنت زندر تهیه و خریداری کنید. این برند را به کارگیری تکنولوژی های نوین ساخت، مونتاژ و مدیریت فرآیند کسب و کار، استراتژی ایمن را برای دستیابی به رشد تجاری پایدار ایجاد کرده است. المنت زندر در تلاش است تا با رسیدن به یک تجارت رشد یافته، به حفظ کسب و کار بپردازد و ملاحظات اقتصادی، اجتماعی و محیط زیست را نیز مورد توجه قرار دهد. بنابراین می توانید انواع محصولات این برند را با گارانتی و خدمات پس از فروش با خیال آسوده تهیه کنید. این برند در مقابل کیفیت ایده آل همیشه بهترین قیمت را در نظر گرفته است.

نمایندگی فیلتر المنت زندر

خدمات نمایندگی فیلتر المنت زندر

المنت زندر برای آنکه همیشه افراد در هر کجای دنیا که هستند، بتوانند بهترین انواع تجهیزات هوای فشرده را تهیه و خریداری کنند، به راه اندازی نمایندگی هایی پرداخته است که در این زمینه به نیاز مردم رسیدگی می کند. بنابراین می توانید با مراجعه به نمایندگی فیلتر المنت زندر انواع فیلترهای کمپرسور باد را در تنوع و کیفیت مناسب تهیه کنید. با مراجعه به این نمایندگی می توانید کاتالوگ این محصولات را مشاهده و از لیست قیمت به روز این محصولات اطلاع کسب کنید.

همچنین می توانید با تماس با کارشناسان ما از جزئیات خرید محصول اطلاع کسب کنید. چرا که به دلیل نوسانات قیمت نمیتوان قیمت دقیقی را برای آن ها در نظر گرفت و باید تنها در زمانی که قصد خرید دارید به دنبال اطلاع از آن ها باشید. در این نمایندگی همه چیز با گارانتی و کنترل درجه کیفی محصولات در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

فیلتر المنت زندر

کمپرسورهای باد از دسته مهمترین تجهیزاتی هستند که در صنایع به کار برده می شوند. به این منظور، برای آن که آن ها بتوانند به درستی عمل کنند و نقش خود را در سیستم به خوبی بازی کنند، به قطعات یدکی و لوازم جانبی دیگری نیازمند هستند که یکی از مهمترین آن ها، انواع فیلترهای کمپرسور باد می باشند که توسط برندهای زیادی طراحی و ساخته شده اند. به این منظور برند المنت زندر نقش مهمی را در ساخت این دسته از فیلترها بازی کرده است.

زمانی که سخن از فیلتر می شود، بدون آن که لازم باشد تعریف کلی از این محصول بیان کنیم، به راحتی می توانید تشخیص دهید ک در اصل فیلترها چه نقشی را در این دستگاه بازی می کنند و به چه دردی می خورند. اگر به سراغ خرید فیلتر کمپرسور آمده اید، پس قطعا می دانید که این دستگاه چه نقش مهمی دارد و به چه دردی می خورد. کمپرسور نوعی دستگاه فشرده سازی هوا و انواع گازها است که در صنایع سبک و سنگین به کار برده می شود.

دلایل استفاده از فیلتر

به این منظور، در آن برای رطوبت گیری و ممانعت از ورود ذرات اضافی و مخرب، از فیلتر استفاده می شود. کاربرد این قطعه مهم در وهله اول، افزایش بهره وری از طریق تصفیه بهینه است. همچنین فیلتر می تواند از تجهیزات کمپرسور محافظت کند و با از بین بردن آلودگی ها، عمل فیلترینگ را انجام دهد. این کار باعث افزایش عمر دستگاه می شود. گرد و غبار، روغن ها و مواد زائد به نوعی باعث سایش قطعات کمپرسور، دریچه ها و دیگر اجزا می شوند.

پس کاری که در اصل فیلترها انجام می دهند، این است که از بروز این مشکلات جلوگیری می کنند و باعث افزایش ظرفیت خروجی دستگاه می شوند. به این صورت هوا قبل از رها شدن در کمپرسور توسط فیلتر تمیز شده و هوای تمیز و پاک به بیرون خروج پیدا می کند. به نوعی کارایی درست و صحیح کمپرسور هوا به داشتن یک فیلتر هوای با کیفیت وابسته است. برای تهیه با کیفیت ترین نوع این محصول، می توانید به نمایندگی فیلتر المنت زندر مراجعه کنید.

نمایندگی فیلتر المنت زندر

نکات مهم در خرید فیلتر المنت زندر

زمانی که برای خرید این نوع فیلتر به نمایندگی المنت زندر مراجعه می کنید. می توانید به نکات مهمی توجه کنید که به معنای داشتن یک خرید بهتر می باشند. این نکات به شرح زیر هستند:

  • میزان پالایش گرد و غبار و آلودگی ها یا بازده استخراج در یک فیلتر
  • سرعت جریان فیلتر که باعث می شود بازدهی مناسبی داشته باشد.
  • مقاومت در برابر گرد و غبار و ظرفیت ورودی آن ها که تنها یک فیلتر با کیفیت عالی و مطلوب از عهده آن بر می آید.
  • دمای فیلتر که باید به آن توجه کنید و این دما با توجه به کیفیت و کارایی فیلتر متفاوت است.
  • · انتخاب فیلتر در برند مطرح و شناخته شده

کلام آخر

همانطور که ذکر شد. برندهای زیادی در طراحی و تولید این قطعه مهم نقش. دارند ولی شرط داشتن یک فیلتر مقاوم، مراجعه به برندی است که بهترین کارایی و کیفیت را در این محصول پیاده کرده باشد. پس برای خریداری بهترین فیلتر بهتر است که المنت زندر را در اولویت خود قرار دهید و به نمایندگی های این برند مراجعه کنید.

شیر یک طرفه

شیر یک طرفه به نوعی از شیرهای صنعتی می‌ گویند که فقط از یک طرف امکان عبور مایعات در آن ها وجود دارد و هرگز امکان برگشت آن ممکن نمی باشد. یعنی در زمان برگشت آب، مسیر آب ورودی مسدود می شود. نام دیگر این شیرها شیر چک ولو و یا شیر خودکار نیز می باشد. طراحی این شیرها به گونه ای است که در جنس های مختلفی مانند برنجی، استیل، نیکل، آلومینیوم، چدن، فولاد و برنز ساخته می شوند. خوب است بدانید که در سیستمی که پمپ به کار رفته باشد باید حتماً از شیر یک طرفه استفاده شود. محل قرارگیری این شیرها نیز بعد از پمپ می باشد.

این شیر از جمله قطعاتی است که به صورت کاملا اتوماتیک و خودکار عمل می کند. هیچ گونه دسته شیری در قسمت خارج از خود، به منظور باز و بسته کردن ندارد.

مکانیزم شیر یک طرفه:

در قسمت داخلی شیر یک طرفه اجزایی وجود دارد که این اجزا به باز و بسته شدن خودکار شیر کمک شایانی می‌  کنند و جزو اجزای کلیدی آن به شمار می آیند. که شامل بدنه، پوشش، دیسک و لولا می باشد. این موارد نشان دهنده ی این امر هستند که مکانیزم شیرهای یکطرفه کاملاً ساده است و دارای اجزای بسیار کم می‌ باشد. اما در برخی از شیرهای یکطرفه نیز با توجه به نوع طراحی و کاربردی که دارند، ممکن است که اجزای دیگری مانند بلبرینگ، توپی، بازوی دیسک و غیره نیز اضافه شود. اما اجزای اصلی و مهم همان چهار مورد بود که ذکر کردیم.

نحوه ی عملکرد شیر یک طرفه:

نحوه ی عملکرد شیر یک طرفه بدین صورت است که دیسک داخلی آن باعث باز شدن شیر می شود و با این باز شدن به سیالات اجازه می دهد که فقط به سمت جلو حرکت کنند. وقتی که سرعت جریان سیال به سمت جلو کاهش پیدا کند. یا مسیر حرکت سیال دچار تغییر شود. دیسک به صورت کاملا اتوماتیک و خودکار بسته خواهد شد.  همین اتفاق باعث مسدود شدن شیر یکطرفه و مانع از حرکت مواد در خلاف جهت می شود.

کاربرد ها و موارد استفاده از شیر یک طرفه:

شما می توانید در هر قسمت از تاسیسات مکانیکی ساختمان که پمپ آب خانگی وجود دارد از شیر یک طرفه استفاده کنید

علاوه بر این در خارج از ساختمان ها در سیستم لوله کشی فاضلاب نیز از این شیر استفاده می شود.

این شیر دارای کارایی و کاربرد بسیار فراوانی است. می‌توان از آن در صنایع وابسته به مایعات مانند سیستم لوله کشی آب، سیستم فاضلاب، انواع پمپ آب، کنتور آب، پمپ باد، تجهیزات گرمایشی مانند پکیج و آبگرمکن و حتی تجهیزات مربوط به گاز و بخار آب اشاره کرد. علاوه بر تمام موارد ذکر شده می توان از شیرهای یکطرفه در شیر یک طرفه ست کنترل، شیر یکطرفه کولر گازی و شیر یکطرفه گاز نیز استفاده داشت.

انواع شیرهای یکطرفه:

شیر یک طرفه دارای چهار نوع مختلف لولایی، فشاری، پیستونی و کره ای می باشد که در ادامه به صورت مفصل به معرفی هر یک از این شیرهای یکطرفه می پردازیم.

شیر یکطرفه لولایی:

شیر یک طرفه لولایی جزو پر کاربر دترین شیرهای یکطرفه به شمار می آید و بدنه ی آن بسیار مقاوم است. این شیر دارای یک عدد درپوش نیز هست. که درون آن دیسکی که ممکن است تکی یا دوتایی باشد به وسیله ی پین مخصوصی به بدنه شیر لولا شده است و آویزان می باشد. البته در نوع دوتایی آن این پین بین دو دیسک قرار دارد.

جریان سیال در زمان ورود دیسک را به طرف مسیر خود بلند می کند و از اطراف آن عبور خواهد کرد. در زمان قطع جریان نیز، دیسک وارد نشیمنگاه می شود و اجازه بازگشت به سیال را نخواهد داد.

شیر یک طرفه فشاری:

در این نوع شیر یکطرفه جریان سیال موجب باز شدن شیر می شود و برگشت جریان سیال نیز شیر را به صورت کاملا خودکار می بندد.

کارکرد این شیر کاملاً ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد و در اکثر موارد در لوله کشی ساختمان از آن بهره می برند.

شیر یک طرفه پیستونی:

شیر یک طرفه پیستونی از نظر شکل داخلی درست شبیه به شیرهای فلکه می باشد که جریان باعث فشار پیستون به طرف بالا و انتقال جریان می شود. که جهت عکس آن پیستون به طرف پایین آمده و مانع از برگشت سیال به مسیر ورودی خواهد شد. این شیر به همراه شیر ساچمه ای و زاویه دار برای جلوگیری از پدید آمدن لرزش در اثر فشار در مسیر خطوط لوله به کار برده می شود.

شیر یک طرفه کره ای:

این نوع شیر یکطرفه دارای دو نوع مختلف کره ای افقی و کره ای عمودی می باشد. در نوع عمودی مسیر جریان به صورت کاملا مستقیم خواهد بود و بیشتر مربوط به فضا هایی می باشد که قطع جریان به صورت فوری لازم است.

نحوه کار این شیر بدین گونه است که مسیر سیال ورودی کره را در داخل سیال معلق نگه می‌ دارد. سیال از اطراف آن به سمت دیگر حرکت می کند. وقتی که جریان سیال تغییر مسیر دهد کره مورد نظر در نشیمنگاه خود می نشیند و باعث می شود که جریان سیال قادر به عبور به سمت مسیر ورودی نباشد.

سخن پایانی:

حتما تا به این جای مقاله متوجه شدید که شیرهای یکطرفه جزو پر کاربرد ترین شیر ها و محصولات صنعتی به حساب می آیند. همین امر سبب شده است امروزه به خوبی در صنایع مختلف مورد استفاده قرار بگیرند و نقش کلیدی در صنعت ها ایفا کنند. به همین علت بهتر است که قبل از خرید شیر یک طرفه از کیفیت بالای آن اطمینان حاصل کنید. و سعی کنید که از مراکز معتبر خرید خود را در این زمینه انجام دهید.

این شیرها در سایز و اندازه با یک دیگر تفاوت های جدی دارند. افراد می‌ توانند طبق نیاز خود سایز مورد نظر را خریداری کنند. علاوه بر این، در میزان تحمل فشار نیز کاملاً متنوع و متغیر هستند. شما می‌ توانید میزان فشار مورد نظر خود را از این سایت خریداری کنید. اگر فشار بالا مد نظر شما می باشد و قصد خرید شیر یک طرفه برای سیالات پرفشار را دارید، می توانید از شیرهای یکطرفه فشاری و یا پیستونی استفاده کنید.

شیر سوزنی

یکی از کاربردی ترین انواع شیرالات صنعتی که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، شیر سوزنی می باشد. این شیر از ویژگی های عالی بهره مند است و در کاربردهای زیادی نقش به سزایی را ایفا می کند. ممکن است بارها این شیر را دیده باشید، ولی راجع به کارایی آن اطلاع ندارید. پس بهتر است که با مشخصات و کارایی این شیر آشنا شوید.

شیرالات سوزنی چه کاری انجام می دهند؟

یکی از انواع شیرالات خطی، که در صنایع نقش مهمی را بازی می کند، شیرهای سوزنی می باشند که عملکرد آن ها با توجه به کارایی که دارند، بسیار ساده است. این شیرالات، اصولا برای قطع و وصل و کنترل کردن جریان مانند تمام شیرالات دیگر استفاده می شوند. در واقع نحوه کار کردن آن ها به این صورت است که با چرخاندن هندویل شیر، به راحتی می توان میزان جریان عبوری را تنظیم نمود. این شیر می تواند به صورت دستی یا خودکار عمل کند که به صورت های الکتریکی، پنوماتیک و هیدرولیک است. شاید تصور کنید که دلیل نامگذاری این شیرها به نام سوزنی چیست. در واقع این شیرها به دلیل طراحی که دارند، به این نام شناخته شده اند. طراحی آن ها به صورتی است که درون این شیر یک قطعه سوزنی شکل توسط رزوه ها طراحی شده است که به روی رزوه ها حرکت می کنند.

همچنین مسیر نصب آن ها معمولا در جهت کنترل دبی می باشد و این شیر به صورت کلی به شیرهای بشقابی و گلوب شباهت زیادی دارد. در شیرالات سوزنی، زمانی که شیر کاملا در برابر مسیر حرکت سیال قرار دارد، شیر بسته شده و سیال مسدود می شوند، و با خارج شدن دیسک از مسیر حرکت سیال، سییال باز شده و شیر به حالت اول خودش باز می گردد. از مهمترین ویژگی های شیرالات سوزنی می توان به موازی بودن آب بند آن ها اشاره کرد که این ویژگی باعث می شود تا تنظیم جریان به صورت عالی انجام شود. به صورت فرسایش دیسک کاهش پیدا می کند. این شیر افت فشار بسیار بالایی دارد. به همین دلیل باید دقت کنید که در سیستم هایی که افت فشار عامل کنترلی محسوب می شود، نباید از این دسته از شیرالات استفاده کنید.

انواع شیر سوزنی

شیرالات سوزنی با توجه به کارایی که دارند، در انواع متفاوتی طراحی و ساخته شده اند. بنابراین می توان انواع این شیرالات را به صورت زیر تقسیم بندی کرد:

شیرالات سوزنی براساس شکل بدنه

این شیرالات براساس شکل بدنه در سه نوع طراحی شده اند:

  1. شیر تی شکل سوزنی که از پرکاربردترین ها می باشد و تنظیم افقی آب بند به دیسک و ساقه شیر امکان عبور بر خط افق را می دهد. همچنین این شیرالات از کمترین ضریب جریان و بیش ترین افت فشار بهره مند هستند. این شیر در خطوط بایپش که جریان سنگین است، استفاده می شود.
  2. شیر 90 درجه از دسته شیرهای سوزنی انگل گلوب ولو می باشد که نوع تغییر یافته شیر تی شکل است که در آن دو خروجی با زاویه 90 درجه نسبت به هم قرار دارند. به این صورت جریان سیال یک چرخش 90 درجه ای در شیر ایجاد می کنند و ضریب جریان آن ها از نوع Y شکل نیز پایین تر می باشد. این شیر در جریان سیال پالسی و جهنده به کار برده می شود.
  3. شیرالات سوزنی Y شکل که از دسته شیرالات افت فشار بالا می باشد. در این محصول اب بند و ساقه با زاویه 45 درجه نسبت به جریان قرار گرفته اند که این کار باعث می شود تا جریان نرم تر ایجاد شود و به صورت کاملا باز شده باشد. این شیر در حالت طولانی می تواند باز بماند و دچار فرسایش نشود. این شیر برای حالت های تنظیم جریان فصلی به کار برده می شود.

انواع این شیرالات، در متریال های برنجی و چدنی طراحی و ساخته شده اند که از مقاومت بالایی بهره مند هستند و به هیچ عنوان دچار خرابی و آسیب نمی شوند.

مشخصات شیرالات سوزنی

به صورت کلی می توان مشخصات شیر سوزنی را به صورت زیر شرح داد:

  • دارای اندازه های پورت و مجرای گوناگون هستند که می توان آن ها را به صورت نری و مادگی دسته بندی کرد. به این صورت کاربردی ترین آن ها از 2 تا 12 میلی متر می باشند که احتمال خوردگی و نشتی آن ها بسیار پایین است.
  • شیرالات سوزنی در قابلیت تحمل فشار 4000 تا 5000 در دمای 38 درجه سانتی گراد طراحی و ساخته شده اند.
  • شیرالات سوزنی برای انواع دماهای متفاوت طراحی شده اند که بهتر است در زمان خریداری، به جنس ماده آب بندی و جنس غلاف آن ها توجه کنید تا دوام شیر بالاتر باشد.
  • انواع شیر سوزنی برنجی از دسته بهترین ها هستند که مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی دارند.
  • این دسته از شیرها در برابر خوردگی، ساییدگی، ضرب دیدگی مقاوم هستند و طول عمر بالایی دارند.
  • انواع شیرالات سوزنی در برابر زنگ زدگی مقاوم هستند و نیازی نیست نگران آن ها باشید.

کاربرد شیر سوزنی

از دسته رایج ترین شیرالاتی که در صنایع به کار برده می شوند، می توان به شیر سوزنی اشاره کرد. بنابراین این دسته از شیرالات تحمل فشار بالایی دارند و در انواع شیرهایی با بدنه فورج یکپارچه طراحی و تولید می شوند. به این منظور می توان از این شیرها در انواع صنایع و کاربردهای گوناگون استفاده کرد. شامل صنایع دارویی، مواد غذایی، مواد شیمیایی، نیروگاه ها و .. می باشند. البته لازم به ذکر است که کاربرد این شیرها تنها به موارد ذکر شده محدود نمی شود. از آن ها در کاربردها و مصارف گسترده ای می توانید استفاده کنید.

کلام آخر

شیرهای سوزنی با توجه به نوع کاربردی که دارند، بسیار متنوع هستند و نمی توان تک  تک آن ها را نامگذاری کرد. بنابراین در زمانی که برای خرید آن ها اقدام می کنید. ابتدا باید نوع کارایی این شیر و هدفی که از تهیه کردن آن دارید را مشخص کرده و سپس به دنبال تهیه آن بروید. به این ترتیب بهتر است که آن ها را در کیفیت عالی تهیه و خریداری کنید تا سال های زیادی عمر کنند.

شیر فشارشکن

شیر فشارشکن وسیله برای شکستن فشار به حساب می آید. در یک از سیستم سیالی کنترل فشار مدار بسیار مهم است و باید به درستی انجام شود. به همین منظور استفاده از این شیر در چنین سیستمی می‌تواند نقش بسیار مهم و کلیدی ایفا کند و دوام و سلامتی سایر اجزای سیستم را فراهم خواهد کرد.

به طور کلی در طراحی یک مدار هیدرولیکی پمپ که عامل ایجاد فشار می باشد، با ضریب توان بسیار بالاتری در نظر گرفته می‌ شود و فشار ایمنی لازم برای عملکرد سیستم از طریق شیر فشارشکن تعیین می شود. علاوه بر این فشار سنج یا مانومتر یک وسیله مکمل ی برای تنظیم فشار به حساب می آید.

کار شیر فشارشکن

فِشار شکن فشار سیال عبوری از آن را کم می‌ کند و به جهت ثابت نگهداشتن فشار در خروجی شیر نیز از آن استفاده می کنند و به همین منظور می توانیم بگوییم که میزان فشار خروجی سیال از فشار ورودی آن بسیار کم تر می باشد.

به طور معمول فشار آب خروجی از مخزن ها بسیار بالا می باشد و این فشار بالا باعث می شود که برای ورود به سیستم لوله کشی آب مصرف خانگی مناسب نباشد. در چنین موقعیتی شیر فشار شکن کاربرد خود را به خوبی ارائه می دهد. و معمولاً در نزدیک کنتور آب ساختمان ها و بعد از انشعاب از لوله اصلی آب شهر نصب می شود. تا بتواند به خوبی فشار های زیاد و تغییرات فشار آب شهری را کاهش دهد. معمولاً تمامی شیرهای فشار شکن روی قسمتی از بدنه ی خود، دارای یک پیچ خاص هستند که از این پیچ به منظور تنظیم فشار استفاده می شود.

انواع شیرهای فشار شکن:

شیرهای فشار شکن از حیث سیالی کاربری به دو دسته ی هیدرولیکی و پنوماتیک تقسیم می شوند.

شیر فشار شکن هیدرولیکی:

شیر فشارشکن هیدرولیک وظیفه ی تنظیم جریان سیال در یک سیستم هیدرولیک را برعهده دارد. به این شیر یک اهرم دستی متصل شده است که این اهرم به خوبی جریان سیال را کنترل می کند. این شیر ها جزو انواع رایج و پرکاربرد شیرهای فشار شکن در بازار به حساب می آیند. و می توان از آن ها در صنایع مختلف از جمله صنایع سیمان، صنایع خودرو سازی و صنایع فولاد استفاده کرد.

شیر فشارشکن پنوماتیک:

شیر فشارشکن پنوماتیک به علت داشتن قطعات جانبی مختلف مانند پوزیشنر، کنترلر، عملگر و غیره باعث افت فشار بسیار زیادی می شود. فشار جریان سیال عبوری از این شیر به وسیله ی سنسور حس می شود و سپس به کنترلر ارسال خواهد شد.

از شیرهای فشارشکن پنوماتیک در صنایعی مانند صنایع کشاورزی، صنایع خودرو سازی، صنایع غذایی و صنایع چوب می توان استفاده کرد.

مزایای استفاده از شیر فشارشکن:

از آن جایی که شیر فشارشکن جزو پر کاربرد ترین شیر ها در صنایع به حساب می آید، در نتیجه دارای مزایای بسیار زیادی نیز می باشد. که در ادامه به طور کامل به آن ها می پردازیم. تا با آشنایی از این مزیت ها انتخابی کاملا درست و آگاهانه در این زمینه داشته باشید.

طراحی ساده:

شاید بتوان اولین و مهم ترین مزیت یک شیر فشارشکن را در طراحی ساده ی آن دانست. زیرا طراحی ساده ی این شیرها سبب می‌ شود که نصب آسانی داشته باشند. و علاوه بر این به راحتی در مکان های مختلف مورد استفاده قرار بگیرند.

هزینه ی تولید کم:

میزان هزینه ی تولید شیر فشارشکن نسبت به سایر شیر های پر کاربرد در تاسیسات و صنایع مختلف، بسیار کم تر می باشد. زیرا از مواد اولیه ی کمتری در ساخت آن استفاده می شود.

نگهداری آسان:

نگهداری شیرهای فشار شکن بسیار آسان می باشد. زیرا بعد از گذشت سال ها استفاده از آن ها هرگز دچار مشکلات مختلف نمی شوند و احتیاج به تعمیر یا تعویض پیدا نمی کنند. به همین علت نگهداری آن ها برای شما آسان خواهد بود.

کاهش نشتی:

یکی دیگر از مهم ترین مزیت این شیرها این است که میزان نشتی را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌ دهند. و به همین منظور می‌ توان به راحتی از آن ها برای سیالات مختلف استفاده کرد. به همین علت است که می گویند شیر های فشار شکن از لحاظ ایمنیف جزو شیر های بسیار مطمئن و کاربردی به شمار می آیند.

عدم نیاز به نیروی خارجی:

اکثر شیرهایی که در صنعت ها و تاسیسات مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرند، برای بارگذاری نیازمند به نیروی خارجی می باشند.

اما باید بدانید که برای بارگذاری شیر فشار شکن احتیاج به هیچ نیروی خارجی خاصی نخواهید داشت.

معایب استفاده از شیر های فشار شکن:

همان طور که استفاده از شیرهای فشارشکن دارای مزایای بسیار زیادی می باشد، در مقابل، دارای معایب اندکی نیز هست. که این معایب شامل موارد مختلفی هستند. که این موارد عبارتند از: محیط کنترلی باید کاملاً تمیز باشد. رگولاتور ها قابلیت کنترل را هنگامی که افت فشار در شیر کم می شود از دست می دهند. زیرا در چنین شرایطی محیط قدرت عملکرد کافی را تامین نمی کنند. علاوه بر این رگلاتور ها هرگز نمی توانند با بی صدایی یا کاواک زایی سازگار شوند.

سخن پایانی

در خرید شیر فشارشکن باید دقت زیادی به خرج دهید و موارد مختلف را رعایت کنید. تا بتوانید خریدی موفقیت آمیز را رقم بزنید. مهم ترین موردی که در این امر باید به آن توجه شود اندازه ی شیر فشارشکن مورد نظر شما می باشد.

توجه کنید که انتخاب سایز بزرگ تر از حد معمول برای شیرهای فشارشکن علاوه بر این که باعث افزایش هزینه ها می‌ شود، موجب فرسودگی سریع تر شیرها خواهد شد. به طور کلی شیرهای فشارشکنی که سایز بزرگتر از حد معمول دارند با سرعت بیشتر و طی مدت زمان کوتاه تری فرسوده خواهند شد.

سعی کنید شیر فشار شکن خود را از مراکز معتبر و فروشگاه های شناخته شده خریداری کنید. زیرا برند های معتبر از مواد اولیه ی با کیفیت در ساخت شیرهای خود استفاده می کنند. و شما با خرید از این برند های معتبر، این اطمینان را خواهید داشت که شیر خریداری شده ی شما تا مدت ها و سال های طولانی سالم باقی می ماند و بدون مشکل کاربردی مناسب از خود ارائه می دهد.