معرفی خدمات ایران

معرفی بهترین مراکز خدماتی ایران خدمات پزشکی، حقوقی، ساختمان و تعمیرات...

معرفی خدمات ایران

معرفی بهترین مراکز خدماتی ایران خدمات پزشکی، حقوقی، ساختمان و تعمیرات...

آشنایی با اتصالات درزدار

اتصالات درزدار به اتصالاتی گفته می شود که در فرآیند تولید آن ها از لوله ی درزدار استفاده می‌ کنند. این نوع از اتصالات نقطه ی مقابل اتصالاتِ مانیسمان یا بدون درز می باشند. لوله های درزدار در پروسه ی تولید اتصالات درزدار در اندازه های مختلف برش داده می شوند و با توجه به نوع اتصال در حال تولید هر یک از آن ها به روش خاص خود تولید خواهند شد.

مزیت ها و معایب اتصالاتِ درز دار:

مهم ترین خصوصیتی که در این نوع اتصالات وجود دارد خط جوش می باشد‌‌. و می توان این موضوع را جزو نقاط ضعف اتصالاتِ درز دار به حساب آورد. زیرا درز جوش باعث ایجاد تنش و مشکلات مختلف خواهد شد و ممکن است که در اثر فشار بالای سیالات یا دمای بالا دچار ترک و شکستگی شود.
نقطه ی عطف و مزیت مهم این نوع از اتصالات ضخامت ورق آن می باشد. که این ضخامت نسبت به سایر اتصالاتِ جوشی سبک تر است. در نتیجه ماشین آلات و تجهیزاتی که در آن ها از اتصالاتِ درزدار استفاده شده است به مراتب نسبت به سایر ماشین آلات و تجهیزات ارزان تر می باشند. و مقرون به صرفه هستند.
به طور کلی روش تولید اتصالاتِ درز دار، متریال آن ها، ضخامت ورق، تجهیزات تولیدی و غیره همگی دست به دست هم داده اند که قیمت اتصالاتِ درز دار نسبت به اتصالات بدون درز ارزان تر باشد. به علت دارا بودن درز جوش از این اتصالات در خطوط لوله ای که فشار و دما پایین می باشد و حساسیت زیادی وجود ندارد استفاده می کنند. معمولاً از اتصالات درزدار می توان در لوله کشی آب و گاز خانگی و ساختمانی بهره برد.

انواعِ مختلفِ اتصالاتِ درز دار:

اتصالاتِ درز دار مانند اتصالاتِ بدون درز و مانیسمان، دارای انواع بسیار زیادی می باشند که هر یک از این انواع برای کاربرد های مختلف و متنوعی مورد استفاده قرار می گیرند که آشنایی با آن ها خالی از لطف نمی باشد.

زانویی درزدار:

زانو های درزدار در دو نوع مختلف ۹۰ درجه و ۴۵ درجه تولید می‌ شوند. از زانو های ۹۰ درجه برای تغییر مسیر جریان به اندازه ی ۹۰ درجه استفاده می‌ کنند. و زانوی ۴۵ درجه نیز وظیفه ی تغییر در مسیر جریان به اندازه ۴۵ درجه را دارد.

سه راهی درزدار:

سِه راهی های درزدار به طور کل در لوله کشی های گاز شهری که فشار پایینی در آن ها وجود دارد استفاده می‌ شوند. و می‌ توان از آن ها برای انشعاب گیری در خطوط لوله بهره برد. سه راهی های درزدار به روش هیدرو فرمینگ ساخته می‌ شوند. و دو نوع مساوی و تبدیلی دارند. در مدل سه راه جوشی مساوی هر سه شاخه ی آن قطر مساوی دارند اما در سه راهی تبدیلی قطر شاخه ی انعشاب، از قطر تنه ی اصلی کم تر می باشد.

تبدیل درزدار:

برای انجام تغییر در اندازه ی لوله کشی و اتصال دو لوله با اندازه های مختلف از تبدیل درزدار استفاده می‌ کنند. این قطعه در میان اتصالات درزدار جزو پر کاربرد ترین قطعات به حساب می آید. وقتی که لازم باشد در قسمتی از خط لوله، قطر لوله ای کوچک تر و بزرگ تر شود از آن بهره می برند. تبدیل ها دارای نوع هم مرکز و غیر هم مرکز می باشند که می توان با توجه به موقعیت و نیاز، از هر یک از آن ها بهره برد.

کپ درزدار:

کپ های درزار در دو نوع مختلف کپ درزدار گود و کپ درزدار تخت تولید می شوند. و از آن ها برای کور کردن و یا مسدود کردن خطوط لوله استفاده می شود. که در انتهای مسیر لوله جوش داده خواهند شد. کپ های جوشی از لحاظ ضخامت دارای انواع مختلفی می باشند و افراد می توانند بر اساس ضخامت لوله ی مورد نظر، مناسب ترین ضخامت از کپ جوشی را خریداری کنند.

سایر مشخصات اتصالاتِ جوشی درز دار:

این نوع از اتصالات در شرایط مختلف آب و هوایی قابل استفاده هستند و از این نظر دارای محدودیت خاصی نمی باشند. سرعت این قطعات نیز در انجام کار بسیار بالا است. یکی از مهم ترین ویژگی‌ های اتصالات درزدار این است که تعویض آن ها بسیار آسان می باشد و در صورت دیدن آسیب یا صدمه می توان به راحتی آن ها را تعویض یا تعمیر کرد و هزینه تعویض و تعمیر آن ها نیز بسیار پایین است. قیمت این نوع اتصالات، نسبت به سایر اتصالاتِ موجود در بازار مناسب تر است. ممکن است که به علت وجود جای جوش روی سطح این قطعات مقاومت کم تری در برابر فشار و دمای بالا داشته باشند.

اما با همه ی این اوصاف نمی توان کاربرد و نقش کلیدی اتصالات درزدار را در لوله کشی و صنعت های مختلف نا دیده گرفت. و باید گفت که این نوع از اتصالات، در انواع صنعت ها نقشی مهم و پر رنگ ایفا می کنند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد