معرفی خدمات ایران

معرفی بهترین مراکز خدماتی ایران خدمات پزشکی، حقوقی، ساختمان و تعمیرات...

معرفی خدمات ایران

معرفی بهترین مراکز خدماتی ایران خدمات پزشکی، حقوقی، ساختمان و تعمیرات...

شیر سوزنی

یکی از کاربردی ترین انواع شیرالات صنعتی که بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، شیر سوزنی می باشد. این شیر از ویژگی های عالی بهره مند است و در کاربردهای زیادی نقش به سزایی را ایفا می کند. ممکن است بارها این شیر را دیده باشید، ولی راجع به کارایی آن اطلاع ندارید. پس بهتر است که با مشخصات و کارایی این شیر آشنا شوید.

شیرالات سوزنی چه کاری انجام می دهند؟

یکی از انواع شیرالات خطی، که در صنایع نقش مهمی را بازی می کند، شیرهای سوزنی می باشند که عملکرد آن ها با توجه به کارایی که دارند، بسیار ساده است. این شیرالات، اصولا برای قطع و وصل و کنترل کردن جریان مانند تمام شیرالات دیگر استفاده می شوند. در واقع نحوه کار کردن آن ها به این صورت است که با چرخاندن هندویل شیر، به راحتی می توان میزان جریان عبوری را تنظیم نمود. این شیر می تواند به صورت دستی یا خودکار عمل کند که به صورت های الکتریکی، پنوماتیک و هیدرولیک است. شاید تصور کنید که دلیل نامگذاری این شیرها به نام سوزنی چیست. در واقع این شیرها به دلیل طراحی که دارند، به این نام شناخته شده اند. طراحی آن ها به صورتی است که درون این شیر یک قطعه سوزنی شکل توسط رزوه ها طراحی شده است که به روی رزوه ها حرکت می کنند.

همچنین مسیر نصب آن ها معمولا در جهت کنترل دبی می باشد و این شیر به صورت کلی به شیرهای بشقابی و گلوب شباهت زیادی دارد. در شیرالات سوزنی، زمانی که شیر کاملا در برابر مسیر حرکت سیال قرار دارد، شیر بسته شده و سیال مسدود می شوند، و با خارج شدن دیسک از مسیر حرکت سیال، سییال باز شده و شیر به حالت اول خودش باز می گردد. از مهمترین ویژگی های شیرالات سوزنی می توان به موازی بودن آب بند آن ها اشاره کرد که این ویژگی باعث می شود تا تنظیم جریان به صورت عالی انجام شود. به صورت فرسایش دیسک کاهش پیدا می کند. این شیر افت فشار بسیار بالایی دارد. به همین دلیل باید دقت کنید که در سیستم هایی که افت فشار عامل کنترلی محسوب می شود، نباید از این دسته از شیرالات استفاده کنید.

انواع شیر سوزنی

شیرالات سوزنی با توجه به کارایی که دارند، در انواع متفاوتی طراحی و ساخته شده اند. بنابراین می توان انواع این شیرالات را به صورت زیر تقسیم بندی کرد:

شیرالات سوزنی براساس شکل بدنه

این شیرالات براساس شکل بدنه در سه نوع طراحی شده اند:

  1. شیر تی شکل سوزنی که از پرکاربردترین ها می باشد و تنظیم افقی آب بند به دیسک و ساقه شیر امکان عبور بر خط افق را می دهد. همچنین این شیرالات از کمترین ضریب جریان و بیش ترین افت فشار بهره مند هستند. این شیر در خطوط بایپش که جریان سنگین است، استفاده می شود.
  2. شیر 90 درجه از دسته شیرهای سوزنی انگل گلوب ولو می باشد که نوع تغییر یافته شیر تی شکل است که در آن دو خروجی با زاویه 90 درجه نسبت به هم قرار دارند. به این صورت جریان سیال یک چرخش 90 درجه ای در شیر ایجاد می کنند و ضریب جریان آن ها از نوع Y شکل نیز پایین تر می باشد. این شیر در جریان سیال پالسی و جهنده به کار برده می شود.
  3. شیرالات سوزنی Y شکل که از دسته شیرالات افت فشار بالا می باشد. در این محصول اب بند و ساقه با زاویه 45 درجه نسبت به جریان قرار گرفته اند که این کار باعث می شود تا جریان نرم تر ایجاد شود و به صورت کاملا باز شده باشد. این شیر در حالت طولانی می تواند باز بماند و دچار فرسایش نشود. این شیر برای حالت های تنظیم جریان فصلی به کار برده می شود.

انواع این شیرالات، در متریال های برنجی و چدنی طراحی و ساخته شده اند که از مقاومت بالایی بهره مند هستند و به هیچ عنوان دچار خرابی و آسیب نمی شوند.

مشخصات شیرالات سوزنی

به صورت کلی می توان مشخصات شیر سوزنی را به صورت زیر شرح داد:

  • دارای اندازه های پورت و مجرای گوناگون هستند که می توان آن ها را به صورت نری و مادگی دسته بندی کرد. به این صورت کاربردی ترین آن ها از 2 تا 12 میلی متر می باشند که احتمال خوردگی و نشتی آن ها بسیار پایین است.
  • شیرالات سوزنی در قابلیت تحمل فشار 4000 تا 5000 در دمای 38 درجه سانتی گراد طراحی و ساخته شده اند.
  • شیرالات سوزنی برای انواع دماهای متفاوت طراحی شده اند که بهتر است در زمان خریداری، به جنس ماده آب بندی و جنس غلاف آن ها توجه کنید تا دوام شیر بالاتر باشد.
  • انواع شیر سوزنی برنجی از دسته بهترین ها هستند که مقاومت بالایی در برابر مواد شیمیایی دارند.
  • این دسته از شیرها در برابر خوردگی، ساییدگی، ضرب دیدگی مقاوم هستند و طول عمر بالایی دارند.
  • انواع شیرالات سوزنی در برابر زنگ زدگی مقاوم هستند و نیازی نیست نگران آن ها باشید.

کاربرد شیر سوزنی

از دسته رایج ترین شیرالاتی که در صنایع به کار برده می شوند، می توان به شیر سوزنی اشاره کرد. بنابراین این دسته از شیرالات تحمل فشار بالایی دارند و در انواع شیرهایی با بدنه فورج یکپارچه طراحی و تولید می شوند. به این منظور می توان از این شیرها در انواع صنایع و کاربردهای گوناگون استفاده کرد. شامل صنایع دارویی، مواد غذایی، مواد شیمیایی، نیروگاه ها و .. می باشند. البته لازم به ذکر است که کاربرد این شیرها تنها به موارد ذکر شده محدود نمی شود. از آن ها در کاربردها و مصارف گسترده ای می توانید استفاده کنید.

کلام آخر

شیرهای سوزنی با توجه به نوع کاربردی که دارند، بسیار متنوع هستند و نمی توان تک  تک آن ها را نامگذاری کرد. بنابراین در زمانی که برای خرید آن ها اقدام می کنید. ابتدا باید نوع کارایی این شیر و هدفی که از تهیه کردن آن دارید را مشخص کرده و سپس به دنبال تهیه آن بروید. به این ترتیب بهتر است که آن ها را در کیفیت عالی تهیه و خریداری کنید تا سال های زیادی عمر کنند.

شیر فشارشکن

شیر فشارشکن وسیله برای شکستن فشار به حساب می آید. در یک از سیستم سیالی کنترل فشار مدار بسیار مهم است و باید به درستی انجام شود. به همین منظور استفاده از این شیر در چنین سیستمی می‌تواند نقش بسیار مهم و کلیدی ایفا کند و دوام و سلامتی سایر اجزای سیستم را فراهم خواهد کرد.

به طور کلی در طراحی یک مدار هیدرولیکی پمپ که عامل ایجاد فشار می باشد، با ضریب توان بسیار بالاتری در نظر گرفته می‌ شود و فشار ایمنی لازم برای عملکرد سیستم از طریق شیر فشارشکن تعیین می شود. علاوه بر این فشار سنج یا مانومتر یک وسیله مکمل ی برای تنظیم فشار به حساب می آید.

کار شیر فشارشکن

فِشار شکن فشار سیال عبوری از آن را کم می‌ کند و به جهت ثابت نگهداشتن فشار در خروجی شیر نیز از آن استفاده می کنند و به همین منظور می توانیم بگوییم که میزان فشار خروجی سیال از فشار ورودی آن بسیار کم تر می باشد.

به طور معمول فشار آب خروجی از مخزن ها بسیار بالا می باشد و این فشار بالا باعث می شود که برای ورود به سیستم لوله کشی آب مصرف خانگی مناسب نباشد. در چنین موقعیتی شیر فشار شکن کاربرد خود را به خوبی ارائه می دهد. و معمولاً در نزدیک کنتور آب ساختمان ها و بعد از انشعاب از لوله اصلی آب شهر نصب می شود. تا بتواند به خوبی فشار های زیاد و تغییرات فشار آب شهری را کاهش دهد. معمولاً تمامی شیرهای فشار شکن روی قسمتی از بدنه ی خود، دارای یک پیچ خاص هستند که از این پیچ به منظور تنظیم فشار استفاده می شود.

انواع شیرهای فشار شکن:

شیرهای فشار شکن از حیث سیالی کاربری به دو دسته ی هیدرولیکی و پنوماتیک تقسیم می شوند.

شیر فشار شکن هیدرولیکی:

شیر فشارشکن هیدرولیک وظیفه ی تنظیم جریان سیال در یک سیستم هیدرولیک را برعهده دارد. به این شیر یک اهرم دستی متصل شده است که این اهرم به خوبی جریان سیال را کنترل می کند. این شیر ها جزو انواع رایج و پرکاربرد شیرهای فشار شکن در بازار به حساب می آیند. و می توان از آن ها در صنایع مختلف از جمله صنایع سیمان، صنایع خودرو سازی و صنایع فولاد استفاده کرد.

شیر فشارشکن پنوماتیک:

شیر فشارشکن پنوماتیک به علت داشتن قطعات جانبی مختلف مانند پوزیشنر، کنترلر، عملگر و غیره باعث افت فشار بسیار زیادی می شود. فشار جریان سیال عبوری از این شیر به وسیله ی سنسور حس می شود و سپس به کنترلر ارسال خواهد شد.

از شیرهای فشارشکن پنوماتیک در صنایعی مانند صنایع کشاورزی، صنایع خودرو سازی، صنایع غذایی و صنایع چوب می توان استفاده کرد.

مزایای استفاده از شیر فشارشکن:

از آن جایی که شیر فشارشکن جزو پر کاربرد ترین شیر ها در صنایع به حساب می آید، در نتیجه دارای مزایای بسیار زیادی نیز می باشد. که در ادامه به طور کامل به آن ها می پردازیم. تا با آشنایی از این مزیت ها انتخابی کاملا درست و آگاهانه در این زمینه داشته باشید.

طراحی ساده:

شاید بتوان اولین و مهم ترین مزیت یک شیر فشارشکن را در طراحی ساده ی آن دانست. زیرا طراحی ساده ی این شیرها سبب می‌ شود که نصب آسانی داشته باشند. و علاوه بر این به راحتی در مکان های مختلف مورد استفاده قرار بگیرند.

هزینه ی تولید کم:

میزان هزینه ی تولید شیر فشارشکن نسبت به سایر شیر های پر کاربرد در تاسیسات و صنایع مختلف، بسیار کم تر می باشد. زیرا از مواد اولیه ی کمتری در ساخت آن استفاده می شود.

نگهداری آسان:

نگهداری شیرهای فشار شکن بسیار آسان می باشد. زیرا بعد از گذشت سال ها استفاده از آن ها هرگز دچار مشکلات مختلف نمی شوند و احتیاج به تعمیر یا تعویض پیدا نمی کنند. به همین علت نگهداری آن ها برای شما آسان خواهد بود.

کاهش نشتی:

یکی دیگر از مهم ترین مزیت این شیرها این است که میزان نشتی را تا حد بسیار زیادی کاهش می‌ دهند. و به همین منظور می‌ توان به راحتی از آن ها برای سیالات مختلف استفاده کرد. به همین علت است که می گویند شیر های فشار شکن از لحاظ ایمنیف جزو شیر های بسیار مطمئن و کاربردی به شمار می آیند.

عدم نیاز به نیروی خارجی:

اکثر شیرهایی که در صنعت ها و تاسیسات مختلف مورد استفاده قرار می‌ گیرند، برای بارگذاری نیازمند به نیروی خارجی می باشند.

اما باید بدانید که برای بارگذاری شیر فشار شکن احتیاج به هیچ نیروی خارجی خاصی نخواهید داشت.

معایب استفاده از شیر های فشار شکن:

همان طور که استفاده از شیرهای فشارشکن دارای مزایای بسیار زیادی می باشد، در مقابل، دارای معایب اندکی نیز هست. که این معایب شامل موارد مختلفی هستند. که این موارد عبارتند از: محیط کنترلی باید کاملاً تمیز باشد. رگولاتور ها قابلیت کنترل را هنگامی که افت فشار در شیر کم می شود از دست می دهند. زیرا در چنین شرایطی محیط قدرت عملکرد کافی را تامین نمی کنند. علاوه بر این رگلاتور ها هرگز نمی توانند با بی صدایی یا کاواک زایی سازگار شوند.

سخن پایانی

در خرید شیر فشارشکن باید دقت زیادی به خرج دهید و موارد مختلف را رعایت کنید. تا بتوانید خریدی موفقیت آمیز را رقم بزنید. مهم ترین موردی که در این امر باید به آن توجه شود اندازه ی شیر فشارشکن مورد نظر شما می باشد.

توجه کنید که انتخاب سایز بزرگ تر از حد معمول برای شیرهای فشارشکن علاوه بر این که باعث افزایش هزینه ها می‌ شود، موجب فرسودگی سریع تر شیرها خواهد شد. به طور کلی شیرهای فشارشکنی که سایز بزرگتر از حد معمول دارند با سرعت بیشتر و طی مدت زمان کوتاه تری فرسوده خواهند شد.

سعی کنید شیر فشار شکن خود را از مراکز معتبر و فروشگاه های شناخته شده خریداری کنید. زیرا برند های معتبر از مواد اولیه ی با کیفیت در ساخت شیرهای خود استفاده می کنند. و شما با خرید از این برند های معتبر، این اطمینان را خواهید داشت که شیر خریداری شده ی شما تا مدت ها و سال های طولانی سالم باقی می ماند و بدون مشکل کاربردی مناسب از خود ارائه می دهد.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد